Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / Welke vacuumzakken kopen: slimme online keuzehulp

Welke vacuumzakken kopen: slimme online keuzehulp

Welke vacuumzakken kopen: slimme online keuzehulp
Door versproducten te vacumeren kun je ze veel langer houdbaar maken, zonder dat dit ten koste gaat van smaak, geur en kleur. Als je online vacuumzakken bestellen wil dan zul je er echter achter komen dat er vele verschillende soorten en maten zijn. Dat maakt kiezen niet altijd makkelijk. Want welke vacuumzak kopen? Welke is het meest geschikt voor jouw product? En welke past er het beste bij de machine die je gebruikt? 

En dan is er nog een ‘probleem’ waar je tegenaan loopt als je gaat googlen: namelijk dat er 2 verschillende doeleinden zijn voor het gebruik van vacuumzakken . De eerst zichtbare zoekresultaten zullen voornamelijk bestaan uit zakken die bedoeld zijn om kleding te vacumeren. En dat is uiteraard niet wat je zoekt. Je zult dus iets specifieker moeten googlen, bijvoorbeeld ‘vacuumzakken vlees’ of ‘vacuumzakken kaas’.

Voordat ik verder ga is het even goed om te zeggen dat je internet niet verder hoeft af te speuren als je vacuumzakken kopen wil, bij ons zijn namelijk alle soorten verkrijgbaar :-) Dat gezegd hebbende ga ik nu de verschillende soorten zakken (en machines) kort en zakelijk bespreken, zodat je op basis daarvan makkelijk kunt kiezen. Een slimme keuzehulp dus. Handig, want er zijn 8 types vacuumzakken verkrijgbaar.              Vis verpakt in vacuumzakken

 

1- Meest verkocht: de buiszakken

Buiszakken zijn de best verkochte vacuumzakken voor de vers- en foodsector. Ze heten buiszakken omdat ze cilindervormig zijn. Als een buis dus. Dit zorgt ervoor dat de zak perfect aansluit rondom het versproduct. Alleen de bodem van de zak heeft namelijk een naad. Populaire maat in dit type bijvoorbeeld: de vacuumzakken buis 150x300mm.


 

2- Goedkoopste vacuumzakken? Die met zijseal.

Vind je de laagste prijs het belangrijkste dan zijn vacuumzakken met zijseal jouw keus. De zakken hebben 3 naden: de bodem en de beide zijkanten van de zak. Door die zijnaden is de aansluiting van de zak op het product zichtbaar iets minder. En je ziet de naden op de zijkant. Maar dus wel voordeliger dan de buiszakken en ze doen waar ze voor gemaakt zijn: conserveren. De vacuumzakken budget 200x400mm is één van de beschikbare maten.


 

3- Hevel vacuumzakken, de beste op de markt

Wil je de beste kwaliteit dan dien je Hevel vacuumzakken te kopen. Dit is het A-merk in dit producttype. Uiteraard zijn de zakken van Hevel uitgevoerd als buiszakken. Ze worden op een speciale manier geproduceerd, waardoor de binnenkant gegarandeerd kiemarm is. Dat wil zeggen dat schadelijke bacteriën en ziektekiemen zoveel mogelijk zijn verwijderd. Een uniek procedé. Een van de vele maten die bij ons verkrijgbaar zijn: Hevel vacuumzakken 230x380mm.
 4- Krimpzakken: eerst vacumeren, dan krimpen

Bij krimpzakken ga je het product eerst vacuum trekken en daarna dompel je het geheel in water van ongeveer 80 graden. Daardoor zal de zak verder om het product heen krimpen. Randen zijn daardoor niet meer zichtbaar. Bekende producten die in krimpzakken verpakt worden zijn bijvoorbeeld worst en kaas. Een extra ruim formaat in dit type: krimpzakken 350x500mm.


          krimpzakken voor kaas           krimpzakken voor leverworst
5- Aluminium gevoerde vacuumzakken: bescherming van de kleur

Dit zijn zakken met een aluminium binnenkant. De gemetaliseerde coating zorgt ervoor dat er geen licht meer bij het product kan komen. Dit type wordt gebruikt voor met name duurder rundvlees, om verkleuring ervan te voorkomen. Bijvoorbeeld de aluminium vacuumzakken 400x600mm, het grootst beschikbare formaat. Wil je vlees of andere versproducten conserveren en tijdelijk opslaan zonder dat het product kan verkleuren, koop dan deze zakken.6- GLX vacuumzakken: speciaal voor rood vlees

Hevel heeft een zak ontwikkeld die speciaal bedoeld is voor rood vlees. De zogenaamde GLX vacuumzak, met een dikte van 90 micron. Doordat ze zowel kleurbehoudend als doorzichtig zijn (in tegenstelling tot de kleurbehoudende aluminium vacuumzakken) worden ze veel gebruikt voor vlees in de vitrine of toonbank. Ook als de zak verwijderd is blijft het vlees mooi rood. De Hevel vacuumzakken GLX 200x200mm is een voorbeeld van de maten die verkrijgbaar zijn.7- Vacuumzakken met zwarte achterzijde: de mooiste presentatie
Vind je presentatie van je versproducten het allerbelangrijkste? Dan kun je (deels) zwarte vacuumzakken overwegen. Deze zakken hebben een doorzichtige bovenkant en een zwarte achterzijde. Door die zwarte achterkant komt het vlees, de kaas, de vleeswaren, etc. perfect uit. De zakken hebben een zijlas, zodat ze niet geheel om het product heen trekken en er dus ook echt een duidelijk zwarte achtergrond ontstaat. Voorbeeld: vacuumzakken met zwarte achterkant 200x300mm.

 

  

Welke zak in welke vacumeermachine?

Er zijn 2 soorten vacumeermachines: met en zonder een drukkamer. De gladde zakken die ik tot nu toe besproken heb worden voornamelijk gebruikt door professionals die veelvuldig vacumeren: slagerijen, supermarkten, kaaswinkels, viswinkels, etc. Zij gebruiken de machine met drukkamer. Dit is een apparaat waarbij de de gehele verpakking in de machine gaat en dan vacuum wordt getrokken.

Daarnaast zijn er dus apparaten zonder een drukkamer. Deze zie je veel in de horeca en worden ook gebruikt door particulieren. Bij deze machines blijft de zak grotendeels buiten het apparaat. Dit vergt een bepaald type zak: de structuurzak. Die bespreek ik hieronder. 

8- Vacuumzakken met structuur

Deze zakken zijn niet helemaal glad, zoals alle zakken hierboven. Ze hebben aan het eind van de zak een strook met reliëf. Dit deel met structuur leg je op de sealstrip van het vacumeerapparaat en dan druk je op de vacumeerknop. Vervolgens zal de zak vacuum worden getrokken. De structuurzak wordt hoofdzakelijk gebruikt door horeca-bedrijven en particulieren. En zijn ze dus speciaal gemaakt voor de vacumeermachines zonder drukkamer. De zakken zijn van topmerk Hevel, hierbij de verkrijgbare maten:
   
 

Boneguard: vlees met botten vacumeren

Ook vlees met botten eraan kun je vacuum verpakken. Echter om te voorkomen dat de scherpe delen van de botten door de zakken heen steken dien je het vlees eerst (deels) in boneguard te verpakken. Dit is een doek van polyester en katoen met een waxlaag. Het doek gaat het doorboren van de zakken door de botten tegen. Na het inpakken in wit boneguard kun je overgaan tot vacumeren. Het materiaal is geschikt voor elk type vacuumzak.

 


Welk formaat vacuumzakken kiezen?

Vacuumzakken zijn in vele verschillende afmetingen verkrijgbaar op allesvoorverswinkels.nl. Meet het te vacumeren product op, neem een aantal centimeters extra als marge en kies dan de maat van de zak. Veel verkochte maten zijn:
 
Je kunt in onze collectie vacuumzakken filteren op het type zak dat je zoekt,  vink daarvoor het soort zak aan dat je wil in het productfilter. Heb je toch nog hulp nodig bij het kiezen van de juiste vacuumzak, neem dan gerust contact met ons op. 
  Jan Tanja     26-04-2022 11:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven nieuwsbrief
Sluiten
Aanmelden