Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / Verpakkingsmateriaal food / Wegwerpservies en prikkers

Wegwerpservies en prikkers

Wegwerpservies kopen


Als je wegwerp servies online bestellen wil dan doe je dat op allesvoorverswinkels.nl in deze categorie. We hebben een breed en compleet aanbod. Alles wat je nodig hebt voor een catering-klus of een barbecue. Waarbij je je klanten dus ook kunt ontzorgen op het gebied van wegwerpservies. Het disposable vaatwerk is onderverdeeld in 4 groepen.
 
Vroeger kon je eigenlijk alleen wegwerp serviesgoed kopen van plastic. Daar is de laatste jaren suikerriet, karton en hout bij gekomen als hoofdbestanddeel. Plastic wegwerp servies is er nog wel, maar dan in de vorm van re-useable. Dus dat het in de vaatwasser kan en dan tot 20-30 hergebruikt kan worden. Dit alles natuurlijk met het oog op het milieu. Nadeel van plastic is immers dat het bijna niet vergaat.

Europese regelgeving heeft er om die reden voor gezorgd dat er vanaf juli 2021 geen plastic wegwerp bestek en wegwerpborden voor eenmalig gebruik meer worden geproduceerd. Ook de plastic roerstaafjes voor in de koffie en thee en plastic rietjes zijn inmiddels verboden. Hieronder volgen de 4 categorieën waarover het wegwerp vaatwerk .


Wegwerpbekers, wegwerpglazen, wegwerpborden


Plastic wegwerpbekers kopen is nog niet verboden, maar wij zien wel een verschuiving naar met name kartonnen wegwerpbekers. In de meeste soorten van dit type bekers als onderdeel in wegwerp servies zit echter ook plastic verwerkt. In de vorm van een heel dun laagje aan de binnenkant. Dit zorgt ervoor dat de kartonnen kop niet door gaat lekken. Vanwege de aanwezigheid van kunststof moet deze beker sinds 2021 een speciale aanduiding hebben. Uiteindelijk zullen ook deze drinkbekers met plastic coating verboden worden, maar vooralsnog zijn ze gewoon verkrijgbaar. De koffiebekers met Schotse ruit bijvoorbeeld, de meest bekende kartonnen wegwerpbeker van Nederland. En naast koffiebekers zijn er ook nog kartonnen soepbekers online te bestellen, eventueel verkrijgbaar met deksels.

Onder wegwerpbekers vindt u ook wegwerpglazen op de afdeling Wegwerpservies. Eigenlijk alleen te kopen in plastic omdat wegwerp glazen in de regel helder doorzichtig zijn. De volgende disposable drinkglazen zijn verkrijgbaar in onze webshop:

 
Wegwerpborden kopen betekende voorheen bijna altijd plastic borden kopen. Maar ook plastic wegwerp borden mogen sinds 2021 niet meer geproduceerd worden. Vandaar dat inmiddels is overgestapt naar kartonnen en suikerriet wegwerpborden. Ook zijn er nog palmblad borden. Hieronder de 3 types:

   

Wegwerpbestek


Bij wegwerpservies hoort ook eetgerei. Wegwerp bestek kopen is mogelijk in verschillende materialen. Plastic wegwerp bestek mag inmiddels niet meer verkocht worden, maar hiervoor zijn goede alternatieven beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld houten eetgerei, wat gemaakt wordt van hout dat afkomstig is uit bossen die verantwoord worden beheerd. Dat betekent dat er voor gekapte bomen gelijk nieuwe worden geplaatst. Het houten bestek heeft daardoor een FSC-certificaat. FSC is een organisatie voor behoud van bossen. Door dit certificaat weet je zeker dat het hout duurzaam gewonnen is en je dus niet het milieu belast. Er zijn houten roerstaafjes, houten fritesvorkjes en complete houten besteksets.

Een 2e soort eetgerei is het het herbruikbare CPLA bestek. CPLA is een afbreekbaar alternatief voor plastic. En daardoor heel geschikt als grondstof voor duurzaam wegwerp serviesgoed. Nadeel zou wel kunnen zijn dat het alleen industrieel afbreekbaar is, het moet dus verzameld en naar een fabriek gebracht. Gooi je het gewoon bij het afval dan is het bestek alsnog niet duurzaam, want het zal uit zichzelf heel moeilijk vergaan. Wel is zijn de vorken, messen en lepels erg stevig en in die zin te vergelijken met plastic bestek zoals we dat altijd gewend waren te gebruiken.

De laatste soort in wegwerp servies op de afdeling couvert zijn de re-usable plastic lepels, messen en vorken. Het type kan gemaakt zijn van polypropyleen of van polystyreen, waarbij de laatste versie de goedkoopste is. Re-usable wil zeggen dat het herbruikbaar is en dat tot ongeveer 25 keer in de vaatwasser kan worden gedaan. Om het vervolgens dus weer te gebruiken. Het is eigenlijk de herbruikbare, duurzame en milieubewuste versie van wat vroeger plastic wegwerpbestek was dat je na 1 keer gebruiken weggooide. Wij hebben dit gerei in het materiaal polystyreen. En het is in zowel zwart als in wit beschikbaar. Het is stevig, glimt iets en is elegant en lichtgewicht. Ideaal voor festivals, tuinfeesten, cateringklussen en andere evenementen. Na gebruik alle bestek verzamelen, in de afwasmachine, en het is gereed voor de volgende keer.


Prikkers


Tot slot komen we in de categorie wegwerpservies aan bij de groep prikkers. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld houten satestokjes en zogenaamde gunshape skewers. Dat zijn bamboe prikkers met een plat uiteinde, in de vorm van een geweer, waar ze handig aan vast te pakken zijn. Deze gunshape stokjes zijn in meerdere lengtes te verkrijgen die lopen van 9cm tot een 25cm. Ook vind je in deze groep de welbekende cocktailprikkers met Nederlands vlaggetje, te gebruiken op hapjes. Tijdens bijvoorbeeld Koningsdag of andere feestelijkheden. En vergeet niet de traditionele satestokjes van 18cm en de basis cocktailprikkers van 6cm. Tot slot maken de knoopprikkers en de partyprikkers, met feestelijke papieren deco op het uiteinde, de subcategorie compleet.


Snelle levering


Al dit disposable serviesgoed is door ons snel te leveren, want als u vandaag bestelt heeft u het in de regel morgen of overmorgen al op tafel liggen en staan. Alleen bij heel grote aantallen kan het wel eens een paar dagen langer duren, omdat wij het na moeten orderen. Het is misschien slim om ook nog even ons aanbod in verpakkingsmateriaal food, bijvoorbeeld cateringschalen en verpakkingen voor snacks en maaltijden, te bekijken. Heel goed mogelijk dat u daar producten vindt die u ook heel goed kunt gebruiken. Zo kun je alles voor je cateringklus, evenement of tuinfeest in één keer kopen op één adres. Het zogeheten one-stop-shoppen. Dat kan lopen van toiletpapier tot afwasborstels en van messen tot chafing dishes. Kunt u iets niet vinden of heeft u andere vragen, dan raden we aan gewoon de telefoon te pakken. We staan u graag te woord en helpen u op weg. Via mail of telefonisch: 0511-233155.


Inschrijven nieuwsbrief
Sluiten
Aanmelden