Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / Verzegelbare plastic bakjes: nu ook in duurzame uitvoering

Verzegelbare plastic bakjes: nu ook in duurzame uitvoering

Verzegelbare plastic bakjes: nu ook in duurzame uitvoering
Plastic bakjes met Temper Evident sluiting zijn heel geschikt voor het verpakken van versproducten. De zogenaamde TE sluiting is namelijk een garantiesluiting, die lucht- en lekdicht is. Bovendien is de verpakking niet te openen zonder dat het daarna zichtbaar is. Dus is het bakje dicht dan is dat een vers-garantie, het bakje is sinds het verpakken niet open geweest. Nog een paar voordelen: je kunt voeding in TE bakjes in de diepvries bewaren en ook in de magnetron gebruiken.

                                                        


De verzegelbare bakjes en cups presenteren heel mooi en netjes in de winkel. Meestal zijn de Temper Evident verpakkingen transparant, maar een deel van de collectie is ook in wit verkrijgbaar. Eventueel zijn ze met een eigen etiket te beplakken. Wij hebben vierkante, ronde en ovale bakjes met garantiesluiting in ons assortiment. Ook zijn er nog emmertjes, dus ronde bakjes met een hengsel, beschikbaar.

De verzegelde plastic verpakkingen hebben een eindeloze hoeveelheid toepassingen in de versbranche. Denk bijvoorbeeld aan het verpakken en presenteren van groente en fruit, kaas, noten, olijven, salades en tapas. Daar zijn de bakjes ideaal voor. De cups, dus de ronde hoge bakjes, worden ook veel gebruikt voor soepen en sauzen. Daarnaast zijn er heel veel non-food toepassingen, bijvoorbeeld voor verf en diervoeders.

Bijkomend voordeel van de verzegelbare bakjes is dat ze door hun stevigheid en degelijkheid perfect her te gebruiken zijn, voor thuis dan. Dus voor de klant die het heeft gekocht. Ze kunnen ook gerust in de vaatwasser. Het bestanddeel van de bakjes is polypropyleen, een volledig recyclebaar materiaal. Uiteraard is polypropyleen 100% voedselveilig.


Biobased plastic bakjes met TE sluiting


Nieuw in ons assortiment zijn de biobased plastic bakjes met garantiesluiting. Er is steeds meer vraag naar duurzame verpakkingen en daarom maken veel bedrijven de overstap naar 'groen'. Wij vertelden daar al over in ons blog over de bio-snackbakjes. Ook in die productgroep zien we dat snackbars over gaan van de gebruikelijke polystyreen bakjes naar de snackbakjes van suikerriet en kraft-karton.

De bio-based bakjes zijn evenals de ‘reguliere’ plastic PP bakjes volledig recyclebaar. Het verschil zit ‘m in de grondstoffen. De bio verpakkingen worden gemaakt van een restproduct van suikerriet (ethanol), een plantaardig materiaal dus. Polypropyleen is oil-based en wordt geproduceerd vanuit een fossiele grondstof: olie. Dat maakt bio-based bakjes veel duurzamer en beter voor het milieu. Suikerriet is een natuurlijk product en daardoor veel schoneren groener dan PP.

De productie en ontwikkeling van bio-based plastic staat nog wel steeds in de kinderschoenen. Daardoor zijn bakjes die volledig van dit materiaal zijn gemaakt vooralsnog veel duurder dan zijn broertje van polypropyleen. Dit is de reden dat de bio-based bakjes voor minimaal 50% bestaan uit restproduct van suikerriet aangevuld met polypropyleen.

Dat maakt de bakjes betaalbaar, maar toch 100% recyclebaar en veel minder belastend voor het milieu dan de normale PP bakjes. Verschil is wel dat de bio-based bakjes niet geheel helder transparant zijn. Nog even alle voordelen op een rijtje:


 
  • vermindering van het gebruik van fossiele grondstoffen
  • positieve bijdrage van CO2-productie
  • sterk verhoogde circulariteit
  • 100% recyclebaar
  • volledig voedselveilig
  • even sterk en degelijk als de polypropyleen bakjes


De biobased collectie is nog niet heel uitgebreid, maar het assortiment zal de komende tijd groeien. Ze zijn te vinden in de categorie 'plastic bakjes' waar je vervolgens kunt filteren op 'verzegelbare bakjes'. De artikelen die met bio-based materiaal zijn gemaakt zijn te herkennen aan het groene ‘I’m green’ logo.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact met ons op.

 
  Jan Tanja     25-08-2021 16:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven nieuwsbrief
Sluiten
Aanmelden
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies