Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
๎—
check

Geen verzendkosten boven โ‚ฌ225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / Snackbakjes, 5 redenen om nรบ op bio over te stappen

Snackbakjes, 5 redenen om nรบ op bio over te stappen

Snackbakjes, 5 redenen om nรบ op bio over te stappen
Milieubewust. Duurzaam. Bio. Het zijn termen die inmiddels onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld van snackbakjes. De opwarming van de aarde en de andere effecten op het milieu zorgden de afgelopen jaren voor een kleine revolutie in deze productgroep. Snackbakjes bestonden immers bijna altijd uit plastic. Een boosdoener als het gaat om vervuiling, plastic vergaat nooit. En dus werden er alternatieven bedacht.

Bakjes van suikerriet en karton werden op de markt gebracht en zijn inmiddels volop verkrijgbaar. Voor elke vorm en maat snackdisposables bestaat een milieubewuste oplossing. Toch kiezen cafetaria´s en andere bedrijven die snacks verkopen nog steeds voornamelijk voor plastic verpakkingen. Wat houdt hen tegen om over te gaan op de duurzame alternatieven? En waarom is juist dit moment om bakjes van suikerriet en/of karton te gaan gebruiken? Ik geef de 5 belangrijkste redenen.



1 - De klant wil het

Ik was laatst in een cafetaria in onze provincie, echt een mooie zaak. De mevrouw vóór mij gaf haar bestelling op aan de medewerker. “heeft u ook kartonnen bakjes in plaats van plastic bakjes?” vroeg ze tussendoor. Hij antwoordde negatief. “Ok. Dan toch maar plastic, het is niet anders. Wel vervelend.” reageerde ze ietwat gepikeerd.

Het is karakteristiek voor deze tijd. We zijn ons bewust geworden van de impact van plastic op het milieu. En dat bewustzijn bepaalt steeds meer onze keuzes. ‘Waarom krijg ik mijn snacks nog steeds mee in milieuvervuilend plastic terwijl er inmiddels voldoende alternatieven zijn?’ Onderschat niet hoe groot de groep mensen is die zichzelf die vraag stelt. Het punt is bereikt dat het je klanten kost als jij nog steeds je snacks in plastic presenteert en terwijl je buurman over is gestapt op milieubewuste verpakkingen.



2 - De overheid gaat plastic verbieden

Het is eigenlijk al in 2016 begonnen, toen er een verbod kwam op plastic zakjes in winkels. Vanaf 2021 worden ook bepaalde plastic disposables en andere plastic wegwerpartikelen in de gehele EU verboden. Of plastic snackbakjes daar ook onder vallen is nog niet duidelijk, maar dat ze op enig moment verboden gaan worden is wel zeker.

2021..maar dat is volgend jaar al! Inderdaad, en daarom is het tijd voor actie. Want je wilt immers niet wachten tot het laatste moment. Nu kun je nog testen; wordt het karton of suikerriet. En welke formaten koop ik in? Daar zitten soms kleine verschillen in vergeleken met de plastic uitvoeringen.



3 - Bio verpakkingen worden steeds voordeliger

Toen de snackbakjes van suikerriet en karton op de markt kwamen was er in eerste instantie een groot verschil in prijs vergeleken met de plastic uitvoeringen. Logisch; plastic is heel goedkoop en makkelijk te produceren. Suikerriet en kartonnen bakjes waren net ontwikkeld en bovendien was het maken ervan een duurder proces.

Nu zie je dat de prijzen steeds dichter bij elkaar komen. Het zou mij niet verbazen dat plastic bakjes, bijvoorbeeld door milieubelastingen, in de komende tijd duurder worden dan hun duurzame broertjes. Prijs is dus niet langer een argument om niet te switchen.



4 - De uitstraling van bio bakjes versus plastic

Goedkoop glimmend plastic of smakelijk bruin kraft. Zéker als je ze naast elkaar houdt valt het op. Het verschil in uitstraling. In de tijden dat plastic de enige optie was het nooit echt een probleem. Maar inmiddels zijn deze bakjes toch een beetje de Aldi onder de snackbakjes (niks ten nadele van deze supermarktketen overigens, maar je snapt wat ik bedoel).

In verpakkingen van bruin kraft of khaki suikerriet presenteer je je snacks niet alleen duurzamer, maar ook veel stijlvoller. Komt bij dat plastic, door de bewustwording dat het slecht is voor het milieu, zorgt voor een negatief sentiment. Een frietje eten uit een kartonnen bakje geeft de meeste klanten juist een goed gevoe
l. 
 


5 - Zelf mee helpen aan een beter milieu

Een beter milieu begint bij jezelf. Al die duizenden milieu belastende plastic verpakkingen die je jaarlijks door je handen krijgt, die je vol schept en die de klant leeg eet en dan in de prullenbak gooit. Vervangen door biologisch afbreekbare disposables. Het geeft een goed gevoel bij te dragen aan de vermindering van de plastic soep en mee te helpen aan een schonere planeet.

 
  • Tip 1. Tóch nog niet overtuigd om over te stappen? Laat dan de klant kiezen. Koop bio patatbakjes in en vraag de klant tijdens het bestellen welke verpakking hij wil: plastic of bio. Mocht je marge onder druk staan omdat bio bakjes toch nog steeds ietsje duurder zijn? Maak het frietje in biobakje 10 cent duurder. Zelfs dán zul je zien dat de mileubewuste bakjes het winnen van de plastic versies.
 
  • Tip 2. Laat zien dat je over bent gestapt op duurzame snackbakjes. Online, als toevoeging aan advertenties, in je zaak. Overal moet het zichtbaar zijn. Want zoals ik eerder zei: het is inmiddels een verkoopargument. Als bedrijf milieubewust bezig zijn, daar scoor je bij klanten punten mee. Vorige maand schreef ik een blog over hoe je succesvol een eigen gemaakt product op de markt kunt brengen. Dit zelfde 'draaiboek' zou je ook prima voor de introductie van bio verpakkingen in je winkel kunnen gebruiken.


Op allesvoorverswinkels.nl koop je suikerriet en kartonnen snackverpakkingen in alle mogelijke maten, check ons assortiment bio snackbakjes. Ben jij al overgestapt van plastic naar bio? Reageer hieronder en deel je ervaringen! Wat de reacties van klanten waren bijvoorbeeld. En of je tegen dingen aan liep waar je vooraf geen rekening mee had gehouden. De overstap nog niet gemaakt? Vertel wat je doet twijfelen en welke nadelen je ziet. 



 
  Jan Tanja     05-03-2020 09:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven nieuwsbrief
Sluiten
Aanmelden