Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / Kerstpakketdozen kopen: waar moet je op letten? (3 tips)

Kerstpakketdozen kopen: waar moet je op letten? (3 tips)

Kerstpakketdozen kopen: waar moet je op letten? (3 tips)

Het jaar nadert alweer zijn einde, de feestdagen zijn onderweg. Eerst volgt het feest met de Goedheiligman en zodra hij op de boot terug naar Spanje zit staat alles in dit land in het teken van Kerstmis. Naast veel gezelligheid, familie en lekker eten ook een tijd waarin werkgevers hun waardering laten blijken voor hun personeel. Middels het kerstpakket.

Sommigen gaan dan reeds gevulde kerstpakketdozen kopen voor hun personeel, anderen stellen de inhoud van de doos het liefst zelf samen. In het laatste geval moet u dus lege kerstdozen bestellen. Maar waar moet u dan op letten? En wat komt er nog meer bij kijken? De belangrijkste 3 aandachtspunten op een rijtje.


                                
 

1. Het formaat van de kerstpakketdoos

Als u het budget voor de kerstpakketten bepaald hebt kunt u kerstpakketdozen gaan kopen. De belangrijkste vraag die u uzelf dan moet stellen is: hoeveel kadootjes moeten er in de doos passen? En ook belangrijk: wat is de grootte van die kadootjes? Pas als u een goed inzicht hebt op het aantal presentjes en de grootte ervan kunt u een inschatting gaan maken hoe groot de kerstverpakkingen moeten zijn.

Kerstdozen zijn er namelijk in 5 formaten, aangeduid met de letters A t/m E. Formaat A is de kleinste doos, formaat E de grootste. En B,C en D zitten daar dus tussenin. Wilt u een doos waar een mooie fles wijn in kan, met een zak chocolaatjes en een kleine kerstbrood? Dan is type A perfect. Iedere keer dat er vervolgens meer kadootjes bijkomen kiest u een formaat groter. In de grootste doos E kunt u behoorlijk wat producten kwijt, denk aan de afmetingen van een verhuisdoos.
 

 

  • Veel mensen vinden het lastig het formaat van een kerstdoos in te schatten. Daarom het volgende handigheidje. Pak een oude krant, een pen (of een zwarte stift) en een liniaal. Teken vervolgens op de krant het formaat van de doos in een vierkant. Bijvoorbeeld: Formaat B is 350x315x170mm, dit zijn de maten van de lengte de breedte en de hoogte. Om de grootte van de bodem van de doos te visualiseren teken je dus in een vierkant de lengte en de breedte van de doos, in dit geval 35cm bij 31,5cm. Om een idee te krijgen van de hoogte zet je de liniaal rechtop in éen van de hoeken. De hoogte is in dit geval 17cm en die hoogte kun je dan dus aflezen op de liniaal. Nu heb je een goed beeld van het formaat. Als je weet wat je in de doos wil verpakken kun je die producten vervolgens op de krant zetten of leggen om te kijken of de doos wel groot genoeg is.


 

2. Opvulmateriaal

De kadootjes die in de kerstpakket verpakking gaan zijn soms breekbaar en daarom is het handig ze in te pakken in beschermend materiaal. Daarvoor wordt houtwol of papierwol gebruikt. Deze worden in dozen of per kilogram verkocht. Naast bescherming zorgt de hout- en papierwol er ook voor dat de kadootjes niet gaan schuiven in de doos. Koop dus zeker opvulmateriaal als u zelf uw kerstpakketten maakt.

Maar dat is nog niet alles. Omdat de lege kerstpakketdoos in elkaar gevouwen wordt geleverd hebt u ook nog breed tape nodig, zodat u de bodem en de bovenkant van de doos kunt dichtplakken. Mocht u veel dozen moeten dichtplakken is het aan te raden ook een tape-apparaat te bestellen, waarmee u snel het brede tape kunt aanbrengen op de dozen. De dozensluiter heeft een handvat en is eenvoudig te gebruiken.

kerstpakketdozen


3. Het tijdstip van aanschaf

Het is erg belangrijk om niet te wachten tot de laatste week vóór kerst als u kerstpakketdozen wilt kopen. Voor ons als leverancier is de kerstverpakking namelijk een echt seizoens-artikel. Dit betekent dat als een bepaald formaat doos of dessin uitverkocht is, deze niet meer wordt bijgemaakt. Daar is de tijd van verkoop simpelweg tekort voor.

Wij verkopen de eerste kerstpakketdoos al in juli. Alhoewel de meeste dozen nog steeds worden georderd in de laatste 2 weken voor Kerstmis is de meest ideale periode voor aanschaf november, met als uiterste datum 5 december. Zoals gezegd, zodra de Sint het land heeft verlaten starten de voorbereidingen voor Kerstmis, zo ook het maken van kerstpakketten en het aanschaffen van het verpakkingsmateriaal daarvoor. Wees dus op tijd met bestellen. En lees ook mijn blog over wat je allemaal nodig hebt als je zelf kerstpakketten gaat maken.

Wij hebben een ruime collectie kerstpakketdozen in alle 5 formaten. Allemaal heel snel leverbaar, meestal heeft u ze de volgende dag al in huis. Ook houtwol of papierwol kunt u bij ons kopen, u vindt ze op de afdeling opvulmateriaal. U betaalt slechts 1 keer verzendkosten, hoeveel dozen u ook ordert. Verder hebben wij het Webwinkelkeurmerk, dat betekent dat u de beste service mag verwachten. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan zeker contact met ons op, wij helpen u met plezier. Succes met kiezen en alvast heel fijne Feestdagen!




 

  Jan Tanja     16-11-2019 13:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven nieuwsbrief
Sluiten
Aanmelden