Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / 'Mag ik plastic wegwerpproducten blijven gebruiken na 3 juli 2021?'

'Mag ik plastic wegwerpproducten blijven gebruiken na 3 juli 2021?'

'Mag ik plastic wegwerpproducten blijven gebruiken na 3 juli 2021?'
Op 3 juli aanstaande treden de Europese SUP-richtlijnen in werking, bedoeld om de hoeveelheid plastic op de wereld zwerfafval te beperken. SUP staat voor Single Use Plastics, dus plastic disposables. Ik schreef al een blog over welke plastic wegwerp producten verboden zijn vanaf juli 2021. Naar aanleiding daarvan kregen we een aantal vragen van klanten. Mogen deze zogenaamde ‘single use’ producten bijvoorbeeld nog wél gebruikt worden na 3 juli? Dus mag je je voorraad opmaken? En zijn ze eventueel toch nog te bestellen zolang er nog voorraad is bij de leveranciers? Hierbij geef ik antwoord op die vragen.


Wat houden de SUP-richtlijnen in? 

Samengevat. Plastic wegwerpborden, wegwerp bestek en maaltijdcontainers van piepschuim zijn de belangrijkste producten voor horeca- en versbedrijf waar op 3 juli een verbod op komt. Daarnaast gaan bijvoorbeeld ook plastic rietjes en wattenstaafjes in de ban. Alle andere plastic disposables kunnen (voorlopig) gewoon gebruikt blijven worden. Dus bijvoorbeeld ook alle soorten snackbakjes, plastic zakjes, plastic schaaltjes, enz.

Een andere SUP-richtlijn is dat bepaalde wegwerp-artikelen een verplichte markering krijgen waaraan je kunt zien of het product van plastic is of plastic bevat. Dit geldt voor plastic wegwerpdrinkbekers of bekers met een plastic coating. Daarnaast worden ook verpakkingen van vochtige doekjes van zo’n markering voorzien.

                      


Mag de voorraad opgemaakt worden?

Maar wat te doen met de bestaande voorraden die je hebt van de artikelen die straks een markering krijgen? En van de disposables die verboden gaan worden, mag je die blijven gebruiken? Het antwoord op deze vraag: ja. Eerder waren wij in de veronderstelling dat de verkoop op 3 juli verboden zou worden, maar ook wij mogen ze blijven verkopen, totdat we geen voorraad meer hebben. Je kunt dus wegwerpservies blijven inkopen zolang onze voorraad strekt. Gebruik en verkoop is toegestaan, tot alles op is. Het verbod van de genoemde wegwerp producten geldt op de productie, dus uiteindelijk zullen ze daardoor niet meer verkrijgbaar zijn. En dat is precies de bedoeling van de Europese SUP-richtlijnen.

Heb je toch nog vragen over het verbod? Neem dan contact met ons op, wij helpen je verder. 
    29-04-2021 12:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.