Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / HUP, winkel en cateraar, HUP, laat de klant niet in zijn hempie staan!

HUP, winkel en cateraar, HUP, laat de klant niet in zijn hempie staan!

HUP, winkel en cateraar, HUP, laat de klant niet in zijn hempie staan!


Wat?! Begint volgende week het EK voetbal al?


Jazeker! Nederland lijkt er nog niet echt warm voor te lopen, maar komende vrijdag is de start van het EK en volgende week zondag speelt Nederland zijn eerste wedstrijd. En geloof me, als eenmaal de bal rolt dan gaat de Oranjekoorts echt wel toeslaan.
Moet ik daar als winkel ook iets mee?


Uiteraard! Maar dat kan allemaal vrij snel georganiseerd, dus geen stress.
Stel in ieder geval speciale EK-voetbalpakketten samen met jouw producten, die perfect zijn voor een middagje of avondje voetbal op de buis. Denk aan barbecuepakketten, borrelplanken, hapjesschalen.

Of maak mooie gevulde oranje-mandjes.

Dikke tip. Voor een dikke omzetplus. Is het tijdens de wedstrijden lekker weer om te bbq-en of buiten feestjes met grootschermen te houden? Koop dan van te voren heel erg extra voordelig wegwerpservies bij ons en verkoop het makkelijk mee met je hapjes en lekkernijen.

De eerste wedstrijd van Nederland is notabene op een zondagmiddag. Ideaal. Je klanten zullen met familie en vrienden gaan kijken. 1 ding is zeker; jij gaat scoren met je schalen!


Maar hoe krijg ik dat zo snel nog gecommuniceerd?
Ik heb nog maar een week hè.Geen nood, je sociale mediakanalen gaan je helpen. Zet je pakketten online, maak mooie foto's, breng je klanten in de stemming. Kleed je eigen team oranje voor de clicks. Vrolijk, positief, blij. Dat zijn toch emoties waarmee je je graag associeert als winkel? Dus HUP, WINKEL, HUP!
Misschien is het ook leuk om een EK-actie te organiseren.
Maar tekort dag denk ik.Nee hoor, ik heb er een paar voor je. Makkelijk uitvoerbaar via je sociale media. Kun je direct mee aan de slag. 


1. Voorspel en Win


Actie: Laat je klanten via social media de uitslagen van de wedstrijden van Nederland voorspellen. Tussen de winnaars wordt er uiteraard zo’n heerlijk EK-pakket verloot.


Details:
 • Post een afbeelding met de details van de wedstrijd die voorspeld moet worden (de eerst wedstrijd is Nederland- Polen).
 • Plaats een aankondiging van de actie vanaf enkele dagen voor de wedstrijd.
 • Herinner volgers aan de actie via stories en posts.
 • Vraag je volgers om hun voorspelling van de eindstand in de comments te plaatsen. Je kunt ook nog om een ruststand vragen, zo hou je minder winnaars over.

Na de wedstrijd maak je de winnaar bekend op je sociale media. Natuurlijk begeleid met een confettikanon, maak er een officieel en feestelijk momentje van.


                                   


2. EK Quiz


Actie: Organiseer een EK-quiz. Waarbij volgers vragen beantwoorden over het EK en over het Nederlands Elftal. Om kans te maken op één van jouw prachtige heerlijke EK-pakketten.


Details:
 • Post een reeks vragen over het EK (bijvoorbeeld "Welk land won de EK-finale van 1988?"). Lastig om zo snel even vragen te bedenken? Gebruik chat-gpt  en je hebt ze binnen no-time.
 • Laat je volgers antwoorden in de comments te plaatsen.
 • Verloot een prijs onder de volgers die alle vragen correct beantwoord hebben.
 • Maak een visueel aantrekkelijke post met de quizvragen.
 • Moedig je klanten aan en geef eventueel hints. Interactie, interactie, interactie.
 • Je kunt de quiz over een paar dagen verdelen. Bijvoorbeeld 2 dagen vóór een wedstrijd van Nederland. Vlak voor of na de wedstrijd maak je de winnaar bekend en laat je de geweldige prijs zien. Ook hier: confetti bij de bekendmaking!
3. EK Foto Contest


Actie: Moedig volgers aan om foto's te delen van hun leukste EK-momenten rondom de wedstrijden van Nederland, met producten uit jouw winkel. Hoe ze smikkelend van jouw hapjes en in een oranje leeuwenpak naar een wedstrijd kijken. Zwaaiend met een Nederlands vlag. De mooiste foto tijdens elke wedstrijd van Oranje wint een prijs!


Details:
 • Laat ze jouw winkel taggen en een specifieke hashtag gebruiken (bijvoorbeeld #EKFeestMetSlagerijdeVries).
 • Promoot de actie met een aantrekkelijke posts op je sociale media.
 • Deel de ingezonden foto's, zo kan iedereen mee genieten!
 • Kondig een dag na de wedstrijden de winnaar aan via je sociale media en geef hen één van die door jou samengestelde EK-feestpakketten. 
Zie je wel hoe makkelijk het is? Dus ga voor ACTIE in de tent. Laat de klant niet in zijn hempie staan!


 
  Jan Tanja     07-06-2024 11:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven nieuwsbrief
Sluiten
Aanmelden