Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / Bezorg- en afhaalmaaltijden: welke verpakkingen kopen? (5 tips)

Bezorg- en afhaalmaaltijden: welke verpakkingen kopen? (5 tips)

Bezorg- en afhaalmaaltijden: welke verpakkingen kopen? (5 tips) Welke bakjes heb ik nodig voor afhaalmaaltijden en bezorgmaaltijden?’. Het was een vraag die wij veelvuldig kregen de afgelopen maanden. Door Corona gingen cafés en restaurants immers op zoek naar manieren om haar klanten op een andere manier te bedienen. Om zo toch nog inkomsten te genereren. Maaltijden die kunnen worden bezorgd en afgehaald waren een logische stap.

Een voor veel restaurants en cafes nieuwe discipline die vroeg om de juiste maaltijd verpakking. Maar welke? Na googlen blijkt de keus groot en elk type maaltijd vraagt om zijn eigen bak of box. Om de keuze makkelijk te maken zet ik de verschillende bakjes, boxen en verpakkingen overzichtelijk op een rijtje.


        Bezorg- en afhaalmaaltijden: welke verpakkingen kopen? (5 tips)


(1 - Foam maaltijdboxen)

Wat je jezelf eerst moet afvragen is: wil ik de maaltijd warm meegeven of koud? Want dat heeft uiteraard invloed op het type verpakking. Voor het warm afhalen en bezorgen zijn de foam maaltijdboxen heel geschikt. Foam (of schuim) heeft als eigenschappen dat het isolerend en lichtgewicht is. Je brandt je handen dus niet aan de bakken, de maaltijd blijf lang warm en de foam verpakkingen zijn door hun lichte gewicht makkelijk te vervoeren.

Dit type menuboxen heeft in de regel een 2-vaks en 3-vaks verdeling. Maak je dus warme maaltijden die bestaan uit meerdere delen, bijvoorbeeld vlees, groente en gebakken aardappelen, dan zijn de foam bakken bij uitstek geschikt.

Samengevat zijn er dus 2 types foam maaltijdboxen beschikbaar:

 
UPDATE (4-2-2021)

Nieuws over de foambakken, ook wel maaltijdbakken van piepschuim. Deze worden in juli 2021 verboden, evenals de plastic borden, plastic bestek en plastic roerstaafjes. Uiteraard zijn er inmiddels vervangers op de markt, namelijk de menuboxen van suikerriet. Vandaar onze nieuwe tip nr. 1:

 

1 - Suikerriet maaltijdboxen

Deze menuboxen zien er hetzelfde uit als de foam boxen, echter nu zijn ze gemaakt van suikerriet. Ze zijn veel beter voor het milieu dan piepschuimbakken. Suikerriet is een restproduct dat ontstaat bij de productie van suiker en is composteerbaar. Wij hebben de maaltijdboxen van suikerriet beschikbaar in 3 types:

 
Naast boxen zijn er ook zogenaamde foodbowls van suikerriet beschikbaar. Deze zijn bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld salades. De bowls, ook daarom wel saladebowls genoemd,  zijn ronde bakken met een deksel. Ze kunnen trouwens ook prima voor een warme hap gebruikt worden, bijvoorbeeld voor rijst- en pastagerechten. De deksel is gemaakt van biologisch afbreekbaar PLA. Suikerriet verpakkingen geven het product een gezonde, stijlvolle en rijke uitstraling. En de klant zal zich er goed bij voelen mee te helpen aan een beter milieu. De bechikbare bowls, met deksels:
 


2 - Magnetronbakken

Worden ook wel spuitgiet bakken of pp bakken genoemd. Pp staat voor polypropyleen, een kunststof dat bestand is tegen de magnetron. Daardoor zijn ze ideaal voor een kant-en-klaar maaltijd, ook als deze opgewarmd moet worden in de magnetron. Menu’s kunnen dus ook koud meegegeven worden. De spuitgiet bakken worden met name gebruikt voor 1-pans gerechten zoals pasta’s, maaltijden met rijst, enz.

Een voordeel van pp bakken is dat ze ook de vriezer kunnen weerstaan, het materiaal zal niet scheuren bij lage temperaturen. Handig voor klanten; wil je de maaltijd bewaren voor een andere keer of heb je niet alles opgegeten dan kun je het in de vriezer zetten en op een later moment opeten.

Magnetron bakken met doorzichtige deksel zijn verkrijgbaar in 2 kleuren: zwart en transparant. Er zijn 3 formaten, 500cc voor de kleinere porties en 750cc en 1000cc voor de wat grotere hoeveelheden. De bakjes zijn te vinden in de categorie Plastic bakjes. We zetten ze weer handig op een rijtje, let erop dat de deksels voor de bakjes niet standaard mee geleverd worden, maar los mee moeten worden besteld:

 


3 - Ovenbestendige menubakken

Cpet is een plastic dat bestand is tegen zeer hoge en lage temperaturen, het bereik loopt van ongeveer +220 graden tot -40 graden. Van dit materiaal worden ovenbestendige menubakken gemaakt. Hierin kunnen dus maaltijden worden verpakt die de klant thuis in de oven kan bereiden. Of die vanuit de oven worden meegegeven. In het laatste geval zouden de menus dan in bijvoorbeeld piepschuim boxen vervoerd moeten worden, omdat de menubakken uiteraard erg warm zullen zijn. De bakken worden met deksel geleverd en zijn er in 2 uitvoeringen:
 


4 - Aluminium bakjes

Zoals bekend zijn ook aluminium bakjes in de oven te gebruiken. Aluminium verpakkingen zijn namelijk warmtegeleidend en bestand tegen grote temperatuurverschillen. Het materiaal is licht en recyclebaar. Het wordt het meest gebruikt om koude maaltijden in mee te geven die je dan thuis kunt opwarmen. Wat je goed in aluminium kunt verpakken? Meest bekend is natuurlijk lasagne. Maar ook pasta’s kunnen er prima in, als ook aardappelen, vlees en groente. Eigenlijk wordt aluminium all-round als verpakkingsmateriaal voor voeding gebruikt. Kijk in de categorie aluminium bakjes voor alle soorten en maten.
                            
Een erg luxe en extra stevige uitvoering van dit type verpakking is de zogenaamde Ready2Cook bak. Deze kunnen worden geleverd met een plastic kap. Voor als je een maaltijd stijlvol wilt mee geven; die is een bakje met uitstraling. We hebben 2 formaten beschikbaar (vergeet niet de genoemde doorzichtige deksels mee te bestellen):
   

5 - Plastic bakjes met lekdichte deksel

Tot slot een verpakking met een zogenaamde garantiesluiting. Dat 2 voordelen heeft. Namelijk dat het bakje lekdicht is, daardoor wordt het veel gebruikt voor bijvoorbeeld soepen. Een ander pluspunt van een verpakking met tamper evident sluiting, de officiële benaming, is dat de klant kan zien dat de verpakking niet meer open kan zijn geweest nadat de maaltijd eenmaal is verpakt. Een soort versheid garantie dus. Er zijn ronde vormen, de cups, en vierkante bakjes in allerlei groottes. Ook deze vind je in de categorie plastic bakjes.
 

Toch nog vragen?

Dat was het overzicht met de belangrijkste verpakkingen die te gebruiken zijn voor afhaal- en bezorgmaaltijden. Allemaal bij ons verkrijgbaar en makkelijk te kopen. Door simpel de linkjes in het blog te volgen kom je bij de betreffende artikelen en productgroepen terecht. Wij leveren bijna alles uit voorraad en dat garandeert dus een snelle levering. Reken op 1 tot 3 werkdagen. Mocht het onverhoopt langer duren dan melden wij dat uiteraard. En heb je vragen dan moet je absoluut contact met ons opnemen, want wij helpen graag. Dit kan door ons tijdens kantooruren (9.00-17.00uur) te bellen of te mailen.

Heb je aanvullingen of opmerkingen op dit blog, reageer dan vooral hieronder! Ik ben ook erg benieuwd naar ervaringen. En misschien heb je tips voor andere lezers.

 
  Jan Tanja     17-07-2020 16:18     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Albert Vrieze -  20-07-2020

Wij hebben heel goede ervaringen met de ready2cook bakjes. Zien er mooier uit dan de normale aluminium bakjes, hebben een zwarte buitenkant. De hoge deksel maakt het helemaal af. Echt een mooie verpakking.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Attentie:

Houd er rekening mee dat de vervoerders het nog steeds erg druk hebben en dat levering daardoor iets langer kan duren dan normaal.