Prijzen: incl.excl.BTW
phone 0511-233155
format_list_bulleted Menu
check

Geen verzendkosten boven €225,-

check

Met keurmerk: de beste service

check

Meer dan 60 jaar ervaring

check

Achteraf betalen via Billink

webshop keurmerk
Home / BBQ’s verhuren: 9 tips om je omzet te verhogen

BBQ’s verhuren: 9 tips om je omzet te verhogen

BBQ’s verhuren: 9 tips om je omzet te verhogen
Zomer! Dé tijd voor de barbecue. Samen buiten eten en genieten van een heerlijk stukje vlees. Met een biertje of een wijntje en bij voorkeur met vrienden en familie. Voor slagerijen, poeliers, cateraars en supermarkten ook een kans op extra omzet, en dan niet alleen door de verkoop van vlees en hapjes. Maar ook door het verhuren van de ‘hardware’: een professionele BBQ. Wat komt daarbij kijken, wat heb je allemaal nodig en hoe kun je je omzet via barbecues verhuren op een makkelijke manier verhogen? Hieronder 9 tips.


            



1- Koop professionele barbecues


Logisch. Dat is wat je wilt gaan verhuren. Kies voor degelijke en professionele barbecues, bijvoorbeeld die van Hendi. Kwaliteit straalt immers af op je bedrijf en goedkoop is duurkoop. Bedenk ook waar je je op wilt gaan richten. Gezinnen? Of grote groepen? Dan kun je daarna namelijk het formaat van de barbecue bepalen.

Je kunt ook verschillende formaten bbq’s inkopen zodat je afhankelijk van de groepsgrootte een bepaalde bbq kunt aanbieden. Kies wel echt voor degelijk en duurzaam. Onze collega ‘Hilbrand Tanja Verpakkingen en Benodigdheden’ heeft er een aantal in de collectie die perfect geschikt zijn. Meest verkocht: de Grill Master Maxi



2 – Zorg voor een gevarieerd aanbod barbecue-pakketten (ook vegetarisch!)


Dit klinkt als een inkoppertje, maar een goede samenstelling en opbouw qua prijs in barbecue-pakketten kan je omzet echt een duw vooruit geven. Immers des te uitgebreider het pakket, des te hoger de prijs. Beperk je niet alleen tot vlees, voeg aan de duurdere pakketten bijvoorbeeld stokbrood, slaatjes, ijsjes, sauzen en salades toe.

Klanten die een compleet verzorgde barbecue willen kun je ook nog de dranken aanbieden. Je zou er vers-collega’s in kunnen betrekken, bijvoorbeeld de plaatselijke bakker voor het brood en supermarkt voor de frisdrank en bier.

Extra tip: vergeet de groeiende groep vegetariers niet! Zorg voor pakketten met vleesvervangers. Wat ook een mogelijkheid is is dat je complete menu's maakt die per persoon afgenomen kunnen worden. Dan kun je bijvoorbeeld een 'Bourgondisch menu' maken, een 'Deluxe menu', een 'Kinder menu' en een 'Vegetarisch menu'.

Probeer uniek te zijn met je aanbod. Heb je eigen producten in je assortiment? Voeg deze dan absoluut toe! Dit is hét moment om ze te promoten. Als je cateraar bent, zoek samenwerking met een 'vaste' slager, de beste die je kent. Hij kan dan de pakketten voor je maken en meedenken over het aanbod. 

 


3- Neem onderdelen van barbecues op voorraad


Naast de barbecues is het erg handig bepaalde onderdelen van barbecues op voorraad te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drukregelaars, gasslangen en branders. Apparaten snel kunnen repareren zorgt ervoor dat de verhuur niet stil hoeft te liggen op het moment dat er iets kapot is.

Belangrijk, want de periodes dat de weersomstandigheden goed genoeg zijn om te kunnen barbecueen zijn soms maar kort. En dan wil je geen verhuurdagen – en dus omzet – mislopen. Sommige onderdelen hoef je pas bestellen als ze toe zijn aan vervanging, zoals roosters en bakplaten. 

 


4- Vergeet het keukengerei niet


Om de klant extra service te verlenen kun je ook het keukengerei mee verhuren dat nodig is bij het barbecueen. Denk hierbij aan griptangen, serveertangen en eventueel ook een vleesthermometer. Een andere mogelijkheid is dat je ze tegen een ‘speciale prijs’ mee verkoopt. Of er een actie van maakt die zorgt voor extra klanten: ‘bij huur van een barbecue krijgt u gratis een serveertang’.
 


5- Verkoop BBQ – reiniger voor het schoonmaken


Aangekoekt vlees, roet, aangebrand vet. Een avondje barbecue levert gegarandeerd een sterk vervuild apparaat op, met name de bakplaten en roosters. Die moet worden schoon gemaakt met een krachtig schoonmaakmiddel. Wij gebruiken 3G BBQ- en ovenreiniger, een zeer geconcentreerde en doeltreffende foamspray die metalen en RVS ontvet en reinigt.

Je kunt er voor kiezen de klant het apparaat te laten reinigen (verkoop dan een flacon 3G BBQ reiniger mee bij verhuur) of je doet het tegen meerprijs zelf. Laat die keuze bij de klant.

 


6- Lever ook wegwerp servies en servetten


Als je verhuurt aan groepen is het zeker aan te raden ook wegwerpbestek, wegwerpborden, wegwerpglazen en servetten aan te bieden. Een extra service en gemakkelijke kans op extra omzet. Het zou natuurlijk zonde zijn als de klant dit elders aanschaft. Kies ook in dit geval voor kwaliteit. Bekijk ons aanbod in wegwerpservies. Ook hebben we uiteraard servetten in ons assortiment.

Handig om te weten is dat plastic wegwerpservies uiteindelijk verboden gaat worden. Productie ervan zal uiterlijk in juli 2021 stoppen. Inkopen en gebruiken is daarna nog wel mogelijk, tot het moment wij en de andere leveranciers uitverkocht zijn. Goede alternatieven zijn inmiddels volop beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld houten besteksets met servet en borden van karton of palmblad.


8- Verhuur chafing dishes mee


Een chafing dish wordt gebruikt om eten warm te houden. Water wordt verwarmd en boven de pan met water hangt een pan (met deksel) waarop eten gelegd kan worden. Wat dan dus warm blijft. Een chafing dish is heel geschikt voor bijvoorbeeld gebakken aardappelen of frites, saté en groentes. Dus alles wat je warm serveert bij het vlees, maar wat niet op de barbecue kan.

Ideaal dus, als je eenmaal de voordelen hebt uitgelegd zullen de meeste klanten chafing dishes mee huren. Er zijn elektrische en apparaten waarbij het water verwarmd wordt door brandpasta dat wordt aangestoken en onder de pan wordt geplaatst. 

 


9- Barbecue met kok


Uiteraard kun je ook jezelf of een collega in laten huren, voor een compleet verzorgde barbecue. Het ultieme totaalpakket, de klant wordt volledig ontzorgd en het vlees wordt op de best mogelijke manier door een echte professional bereid. 

                


Samenvatting


Bied barbecue-pakketten aan van heel eenvoudig met alleen het vlees tot super-de-luxe, inclusief kok. Maak ook een checklist voor klanten, zodat ze kunnen aangeven wat ze van je willen afnemen. Zoals bijvoorbeeld wegwerpservies, BBQ-reiniger en keukengerei. Koop degelijke bbq’s en zorg dat je onderdelen beschikbaar hebt, zodat je direct reparaties kunt uitvoeren.

Zorg voor een onvergetelijke ervaring, geef altijd kwaliteit de hoogste voorrang en wees een echte ambassadeur van je bedrijf als je als kok aanwezig bent. Zodat ze ook de volgende keer absoluut weer bij jou uit komen. Succes!






 
  Jan Tanja     14-06-2021 16:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven nieuwsbrief
Sluiten
Aanmelden